Publieke Werken is een buitenexpositie door heel de stad Rotterdam met werk van ruim 670 beeldend kunstenaars, vormgevers, fotografen, illustratoren en beeldmakers op de buitenreclameborden.

Publieke Werken een reactie op de leegte die was ontstaan door corona. Niets ging door, dus wilden wij de leegte vullen met verbeelding. De editie van 2020 was een overrompelend succes en de kunstenaars toonden zich zeer betrokken bij dit project. Samen konden we de stad mooier en interessanter maken.

Publieke Werken is te zien van 1 juli tot en met 1 augustus 2021.

Selectiecommissie

Uit de meer dan duizend inzendingen zijn 600 werken geselecteerd voor de expositie van 2021. De selectiecommissie bestond uit Saskia Piqué, Caro van der Pluijm (CBK Rotterdam), Sigmar Vriesde en de organisatie van Publieke Werken.

Vakjury

De vijf beste inzendingen worden beloond met een prijs. Deze editie is er een vakjury bestaande uit Gyonne Goedhoop (TENT), Leana Boven (curator en programmamaker) en Frank Taal (galeriehouder) die een top vijf zal samenstellen uit de werken. Half juli zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

Organisatie en contact

Joost Maaskant – zakelijk en productieleider
joost@stichtingdeloodsen.nl 06 49123690

Joost organiseert onder zijn Stichting de Loodsen, diverse evenement in Rotterdam. Joost initieerde, organiseerde en werkte mee aan onder andere Pleinbioscoop Rotterdam, Djemaa el Fna Rotterdam, Festival de Wereld van Witte de With, Rotterdamse Dakendagen en het Stadspodium.

Rineke Kraaij – artistiek leider
rineke@buitenplaatsbrienenoord.nl 06 41515358

Rineke bestiert Buitenplaats Brienenoord, een denk-, speel- en werkplaats voor alle leeftijden over de toekomst op het mooiste eiland van Rotterdam. Daarnaast is zij bedenker en initiatiefnemer van de Grote Rotterdamse- en later Grote Nederlandse Kunstkalender.

Sibe Kokke / NOTDEF – ontwerper en meer
sibe@notdef.org 06 10038143

Sibe Kokke is sinds 2008 werkzaam onder de naam NOTDEF. Met een basis als grafisch ontwerper en typograaf werkt NOTDEF op conceptmatige en multidisciplinaire wijze. NOTDEF beweegt zich op het speelvlak tussen creative coding, (live) video en grafisch vakmanschap. Zo werkte hij onlangs aan opera Carmina Burana voor het National Opera van Odessa, voorstellingen van Xclusiv en een platenhoes en live video voor jazzband FLiNK.

Annabel Draaijers  – fondsenwerver
Annabel.draaijers@gmail.com 06 41524179

Annabel is fondsenwerver voor diverse Rotterdamse organisaties en evenementen waaronder Pleinbioscoop, Vrijheidssoep, Rotterdamse Dakendagen en Warm Rotterdam.

Talitha Nöllen / Hippr – communicatie en marketing
talitha@hippr.nl 06 24792708

Talitha helpt met haar bureau Hippr kleine, grote en culturele organisaties met hun pr- en marketinguitdagingen. Als allround communicatieprofessional bedenkt en organiseert ze met evenveel gemak ook events of een opvallende pr-actie. Talitha zet zich zowel zakelijk als privé in voor de Rotterdamse LHBTI+ community, die als een rode (of liever regenboogkleurige) draad door haar leven loopt.