Mensen tot 18 jaar kunnen hun kunstwerk nog inleveren tot 1 juni. Mail je inzending naar  aanmelden@publiekewerkenrotterdam.nl

Of per post naar Joost Maaskant, Stadhoudersweg 20 A 3039 CC Rotterdam (per post of door de bus gooien) Hieronder staat een heleboel informatie die ook voor kinderen en jongeren van toepassing is. Het grootste verschil met de volwassenen is dat jullie het originele werk kunnen aanleveren zodat wij er voor zorgen dat het mooi wordt gefotografeerd waardoor het geschikt is om er een poster van te maken. 

aanleveren werk

Lees onderstaande informatie zorgvuldig door.

Wat zijn de data van Publieke Werken?

Deadline aanleveren: t/m 7 mei 2021
Bekendmaking selectie: 21 mei 2021
Expo vindt plaats van 1 juli t/m 1 augustus 2021

Hoeveel werken worden er geselecteerd?

Circa 650.

Wie mogen er meedoen:

Iedereen mag meedoen. Er zijn geen restricties aan leeftijd, dus ook kinderen mogen een werk insturen. Publieke werken staat open voor zowel professionals als amateurs.

Is er een thema dit jaar?

Het thema is dit jaar “Everything is possible”

Is er een deadline voor het inschrijven en insturen van het werk?

Ja, de deadline is 7 mei. Inzendingen na deze datum kunnen we niet meer in behandeling nemen.

Hoe weet ik of mijn werk geselecteerd is?

Je krijgt van ons een e-mail of je werk is geselecteerd of helaas niet. We kunnen gezien het grote aantal inzendingen helaas niet per inzending onze keuze motiveren.

Waar komen de werken te hangen? 

De werken komen verspreid door de stad te hangen. We laten je later weten waar of in welk gebied jouw werk hangt. In de Maastunnel (voetgangerstunnel) komen waarschijnlijk alle geselecteerde werken te hangen. We zijn hierover nog in gesprek.

Krijg ik zelf ook een poster?

Ja als je dat wilt. Het idee achter Publieke Werken is dat de kunstenaar vijf posters van ons krijgt die hij zelf kan verkopen voor het adviesbedrag van 35 euro. In het aanmeldformulier kan je aangeven of je deze vijf posters wilt hebben. Ook kan je hier aangeven als je extra posters wilt bestellen á €4,50 per stuk.
Je kan op het aanmeldformulier ook aangeven of je de posters op A0 formaat of op A1 formaat wil bestellen.
De printkwaliteit van de posters is van redelijk hoge kwaliteit maar natuurlijk geen handwerk. Wil je je posters die je gaat verkopen op een hogere kwaliteit laten afdrukken dan koppelen we je graag direct aan onze drukker.

Waarom sturen jullie de bestelde extra posters niet naar ons op?

Jullie kunnen je posters ophalen op een centrale ruime locatie. Het leuke was vorig jaar dat jullie dan een goed beeld krijgen van elkaars werk en elkaar kunnen ontmoeten. Er werden daar al veel werken onderling geruild. Natuurlijk als er zwaarwegende redenen zijn kunnen we de werken opsturen. We proberen dit te minimaliseren want met zoveel inzendingen is dit een praktisch niet te doen. Graag hiervoor jullie begrip.

Waar en wanneer kan ik mijn posters ophalen?

Als de posters af zijn krijg je van ons bericht waar en wanneer je ze kan ophalen. Indien je ver buiten Rotterdam woont kunnen we de posters naar je opsturen, we reken dan wel portokosten. Je kunt dit aangeven op het aanmeldformulier (extra kosten €8,50). Je mag trouwens je posters ook laten ophalen door een familielid, vriend, of kennis.

Naar welke bankrekening moet ik verzendkosten, extra posters of boekjes overmaken:

IBAN: NL94 INGB 0003 2814 87 t.n.v. Stichting de Loodsen.
Vermeld: Je naam (zoals in de inschrijving) en verzendkosten, aantal extra bestelde posters en boekjes.

Wat voor werk werkt goed in de buitenruimte?

In principe ben je vrij om aan te leveren wat wil. (Het moet wel een staand werk zijn, zie verderop bij de aanlever specificaties). Je mag een nieuw werk maken maar ook een bestaand werk inzenden. We geven wel wat tips. Het werk hangt in de publieke ruimte op locaties waar mensen op de fiets, lopend of in de auto langskomen. Let op bij je inzending dat je werk er uitspringt in de drukke omgeving van de stad. Denk aan: stevige lijnen, heldere vlakken, leesbare teksten. Al met al een sprekend, op zichzelf staand beeld (je mag ook een detail uit je werk vergroten).

Moet ik een staand of een liggend werk aanleveren: 

Je moet een staand werk aanleveren. De posterplekken hebben een staand formaat (A0) We gaan jouw werk op posterformaat A0 afdrukken ( 841mm x 1189mm verhouding = 1 : 1,4)

Waar moet mijn werk technisch aan voldoen:

Full color CMYK, Optimale resolutie is 300 DPI (de minimale resolutie is 150 DPI). Formaat is A0 staand. We kunnen alleen werken met bestanden met de extensie PDF, AI, JPG en PSD accepteren.

Hoe moet ik mijn werk aanleveren?

We vragen je per transfer je werk  na het invullen van het aanmeldformulier naar ons te versturen. In de bevestigingsmail lees je hoe je dat kan doen.   

Wat is de maximale grootte van het bestand wat ik per We Transfer naar jullie kan sturen

Maximaal 500mb

Hoeveel werken mag je als kunstenaar aanleveren:

Je mag als kunstenaar één (1) werk aanleveren.

Hoe gaat de selectie van de inzendingen in zijn werk: 

Het team van Publieke Werken zal samen met een aantal inzenders van vorig jaar de selectie maken. Wij streven ernaar om een goed beeld te geven van de diversiteit aan inzendingen. We houden rekening met een goede verdeling binnen de disciplines en streven naar een zo divers mogelijke dwarsdoorsnee van de kunsten op dit moment.

Is er een jury

Dit jaar is ervoor gekozen een vakjury te benoemen. De jury bestaat uit Gyonne Goedhoop (TENT), Leana Boven (curator en programmamaker) en Frank Taal (galeriehouder). Zij zullen een top drie samenstellen uit de ingezonden werken.

Is er een opening van Publieke Werken

Ja. Meer informatie over locatie en tijdstip volgt.

Hoe kan een koper een kunstenaar bereiken?

Op onze website komt een overzicht van alle geselecteerde werken. Kopers kunnen jou via de website een mail sturen zonder dat ze jouw mailadres zien.

Komt er weer een boekje?

Ja, dit jaar gaan we weer een boekje maken met alle geselecteerde werken. Per inzending bieden wij één boekje aan. Als je meer boekjes wilt bestellen kan dit via het aanmeldformulier. Kosten per extra boekje zijn €5,00.

Wordt de poster opgemaakt/ontworpen?

Ja. We hebben gekozen voor een vast format met een kader waarin we alle werken vormgeven. Je hoeft dus geen opgemaakte poster aan te leveren, maar alleen het werk zelf.

Wat is de functie van het aanmeldformulier?

De gegevens die je daar invult moet je goed controleren, ook op hoofdletters omdat we deze gegevens direct en zonder correcties gaan gebruiken voor de opmaak van de poster. Door de vele inzendingen willen we zo duidelijk mogelijk met jullie communiceren. We hopen dat dit formulier het voor jullie en ons zo makkelijk en helder mogelijk maakt.

Waar wordt mijn beeld voor gebruikt?

Voor de duidelijkheid: jij blijft vanzelfsprekend eigenaar van het beeld. Wij gebruiken jouw beeld tweemaal in postervorm door de stad, voor het boekje en eventueel communicatie-uitingen rondom Publieke Werken. Als je meedoet ben je akkoord met deze voorwaarden. Voor de duidelijkheid: jij blijft vanzelfsprekend eigenaar van het door jou ingezonden werk.

Hoe gaan we met elkaar en het publiek communiceren?

Ons belangrijkste communicatiekanaal is deze website. Die wordt regelmatig bijgewerkt, zeker op het hoogtepunt van de expositie. We zijn ook actief of Facebook en Instagram. Volg ons! Deel onze posts, geef een duimpje, een hartje. Alles is welkom.

Wat houdt de samenwerking met Art Rotterdam in?

De overzichtstentoonstelling in de Maastunnel (voetgangersgedeelte) is een gezamenlijk initiatief van Art Rotterdam en Publieke Werken. Heb je via Art Rotterdam een uitnodiging gekregen om werk in te zenden dan kan je dat aan het einde van het aanmeldformulier aanvinken

Wie is het team achter Publieke Werken?

Sibe Kokke (grafisch ontwerper en meer, NOTDEF)
Joost Maaskant (organisator van een aantal festivals met Stichting de Loodsen)
Talitha Nöllen (marketing en pr-adviseur bij Hippr)
Annabel Draaijers (fondsenwerving)
Caro van der Pluijm (projectcoördinator CBK R’DAM BKOR)
Rineke Kraaij (Grote Nederlandse Kunstkalender en Buitenplaats Brienenoord)

Wie maken Publieke Werken verder mogelijk?

Alle makers
Stichting Droom en Daad
Rotterdam Festivals
Gemeente Rotterdam
Rotterdam Make it Happen.
CBK Rotterdam / BKOR
Elise Mathilde Fonds
Verzameling Van Wijngaarden-Boot
Kooijman Publiciteit
Centercom
Platform P
Stichting de Loodsen
Art Rotterdam